Hur man målar element på bästa sätt

Måla elementen är kanske inte det roligaste på din att-göra-lista men var inte orolig, det tar inte särskilt lång tid om man gör det på rätt sätt. I den här artikeln kommer vi att gå igenom steg för steg hur man målar om sina element och även rör i bostaden. Vår målare tipsar om att måla om elementen när du märker att färgen börjat flaga av. Då behöver elementen målas om och det är faktiskt viktigt att man gör det annars kan elementen skadas!

Ett rätt så trevligt målerijobb

När en yrkesverksam målare får element och rör-målning som arbete så blir de glada, att måla element är ett trevligt jobb. Elementet är ganska litet och man behöver inte springa runt med penslar, färg och stegar. Man kan sitta på ett och samma ställe hela tiden och måla. Det som är krävande är att det är lite pilligt att komma mellan och komma åt alla ställen. Det är dock inget fysiskt krävande arbete som andra målerijobb är.

Förberedelser

Nu börjar du förhoppningsvis bli lite sugen på att måla elementen, se då till att göra ett stabilt förarbete så kommer måleriet gå galant. Börja med att välja rätt färg för att måla element. Tänk på att elementen ofta skiftar ganska mycket i temperatur och det är inte all färg som klarar av detta. Fråga hos din färghandlare som målarengöteborg.se efter elementfärg, de vet precis vad du behöver. Elementfärg är oftast vit men det är fullt möjligt att måla element i princip vilken kulör som helst.

Tvätta först

Som för de flesta andra målerijobb så är det viktigt att tvätta elementen innan man målar dem. Detta är för att det ofta sitter damma och smuts på elementet och målar man rakt på det fäster inte färgen lika bra. Tvätta hela elementet med svamp och målartvätt, se till att få bort all smuts och beläggning på elementet. Skölj sedan rent med vatten.

Skrapa, slipa och borsta

Använd en liten färgskrapa och skrapa bort färg som inte sitter fast ordentligt. Sedan slipar du med sandpapper och borstar med stålborste. Torka sedan av hela elementet.

Redo att måla

Nu är elementet färdigt för att målas, det är bara att sätta igång du behöver inte godkännande från någon målare! Eftersom du gjort ett sådant noggrant förarbete kommer måleriet gå smidigt och snabbt och färgen kommer sitta kvar länge.