Lyckas med din våtrumsmålning!

Att måla våtrum (vilket oftast är badrum) är lite knepigare än andra typer av måleri som man kan utföra på egen hand. Är man klantig eller slarvig är detta därför inget man bör ge sig på då ett slarvigt arbete kan leda till dyra reparationskostnader vid fuktskador. Det är ju så att våtrum heter våtrum av en anledning och det är inte bara vattnet man skvätter runt med i duschen som gör att det blir fuktigt i rummet det är även kondens och ånga som dagligen lägger sig över väggar och tak. Du vet ju hur spegeln ser ut efter att du har duschat. Så ser väggarna också ut och om den fukten får chans att krypa in och bosätta sig i väggarna så gör den det för målarenstockholm.nu. Anlita en professionell målare om du inte tror att du kommer klara av att utföra arbete på ett korrekt sätt eftersom det kommer göra så att din försäkring inte gäller vid eventuell fuktskada.

Om du skall ge dig på våtrumsmålning på egen hand

Så är förarbetet det absolut viktigaste, som i all typ av målning. Ett bra förarbete är ofta det som leder till ett lyckat resultat. Det är något varje målare vår lära sig i början av sin karriär. Även du som hobby målare bör lära dig det. Särskilt om du skall måla i våtrum som sagt på grund av fuktskador och försäkringar. Det är viktigt att du följer anvisningarna som följer med ditt våtrumssystem så att alla ytor blir täta och håller länge.

Börja med att tvätta väggar och tak

stockholm våtrum målare 6665Använd målartvätten som ingår i ditt våtrumssystem och var mycket noggrann med tvätten så att all smuts och allt fett försvinner. Använd gummihandskar för att skydda dina händer då tvätten kan vara irriterande vid hudkontakt. Om det finns ytor med lös färg eller tapet skall detta skrapas bort. Kalkavlagringar och liknande skall också avlägsnas så gott det går.

Spackla noggrant

Det är viktigt att det inte finns några sprickor eller hål när du börjar måla det är på sådana ställen fukt gärna tränger in och börjar mögla.

Sedan är det bara att sätta grundfärgen

Och sätta upp en glasfiberväv, det när har torkat kan du stryka på toppfärgen, två lager och sedan är det klart!

Låter allt detta för komplicerat skulle jag råda dig till att anlita en målare, det är alltid bra när man håller på i våtrum. Målare vet precis vilka riktlinjer som skall följas för våtrum och då kan du även få en garanti för att din försäkring kommer gälla vid fuktskada.