4 coola budget-idéer för din badrumsrenovering

Ett klassiskt badrum kan se ut på många olika sätt beroende på vad man är för sorts människa. En bohem har en annan syn på ett typiskt badrum än en snobb. Vilken smak man än har är det alltid kul att renovera sitt badrum. Särskilt om man anlitat en duktig snickare för att göra jobbet. Då kan man välja utseende och känsla efter smak och budget utan att själva byggexpertisen hämmar fantasin. I den här artikeln vill vi dela med oss av några coola idéer som kan sätta fart på din kreativitet.

1.     Målade väggar är snyggt

Många tänker sig direkt ett hel-kaklat badrum med klinkers-golv. Det måste inte vara så. Det har blivit allt mer populärt att måla väggarna i badrummet. Fråga bara din snickare! När man målar väggarna kan man vara lite mer våghalsig och ta en färg som bryter av mot resten av rummet. Man kan också enklare byta färg i badrummet genom att måla över den gamla färgen när man tröttnar på snickarenigöteborg.se. Detta gör att man enkelt kan byta stil på sitt badrum (om man nu gillar inredning och vill byta stil ofta).

2.     Belysningen gör mycket

Oavsett vilken stil man vill ha i badrummet så är belysningen väldigt viktigt hos byggföretag. Detta är något som snickare alltid är många om. Att ha schyssta dimmerlampor för byggföretag Göteborg kan vara skönt när man går upp för att ta sin morgondusch och inte vill bli bländad, eller man går upp på natten och skall kissa. Det kan även vara snyggt att ha spotlights på vissa inredningsdetaljer eller kanske lysa upp toaletten underifrån (om den är snygg!).

3.     Måla badrumsgolvet (lågbudget idé)

Om man har plastmatta i badrummet och den är ful och kanske till och med lite äcklig så kan man fräscha upp badrummet något otroligt genom att bara måla om plastmattan! Det är inte någon snickare brukar rekommendera över lag men det är en snabb och billig lösning. Ofta håller inte färgen särskilt länge när man målar badrumsgolv men 2-3 år borde den sitta.

4.     Köp badrumsporslin på återbruk eller begagnat (lågbudget idé)

Det finns massor av fint badrumsporslin som handfat och toaletter på återbruk och andra ställen där man återvinner saker! Då behöver du inte lägga flera tusen på en toa, det kanske finns en för några hundralappar som fortfarande är fin. Se dock till att en rörmokare installerar toasitsen så alla kopplingar blir rätt. Och se till att köpa rätt toalett för den koppling du har hemma. Ofta finns det två stycken att välja mellan, stängd och öppen.