När du skall anlita en takläggare – tänk win/win

Att ha en win/win mentalitet när man tar sig genom livet är mycket gynnsamt för dig som människa och för alla du träffar och i synnerhet dem du gör affärer med. Principen eller vanan att först och främst satsa på en deal som är gynnsam för båda parter kan låta som en självklarhet men det är inte många som verkligen lever efter den. De flesta lever efter en win/lose mentalitet där de hela tiden satsar på att göra en deal som de själva vinner på och som den de handlar med förlorar takläggare borås på – vilket leder till misstro och dåliga affärer. Det finns även en del som agerar efter en lose/win mentalitet där de själva utsätter sig för den förlorande positionen i en affär. När du anlitar en takläggare bör du tänka win/win – det kommer att märkas på din attityd och ni kommer att kunna förstå varandra och förhoppningsvis hitta en lösning som är lika gynnsam för er båda.

När man tänker win/win behöver man först förstå

Om man skall kunna tänka win/win när man anlitar en takläggare behöver man först förstå vad ens takläggare har för behov. Det låter kanske konstigt att du som kund skall förstå den som erbjuder en tjänst som taktvätt – men om du vill ha bästa möjliga deal så måste du förstå din takläggare. Det kanske är något du kan göra som underlättar mycket för din takläggare som i sin tur gör att priset går ner. Takläggaren är nöjd och det är du med – men utan att förstå kan du inte komma till en win/win deal.

När du väl har förstått behöver du bli förstådd

När du förstår vad din takläggare behöver så behöver du också göra dig förstådd – när takläggaren märker att du förstår dennes behov och försöker uppfylla dem kommer takläggaren att bli mer förstående för dina behov och troligen även vilja hjälpa dig att uppfylla dem. Vanan att tänka win/win är ytterst användbar i nästan alla delar av livet – när det kommer till nytt tak eller ett kärleksfullt äktenskap. Det går nästan alltid att hitta en väg till ett gynnsamt möte om man verkligen vill, i värsta fall får man kompromissa men i de flesta fall finns det en högre väg.