Betala själigt för takmålning

Det finns en hel del bluff företag där ute på marknaden inom takmålning och även om det är ett riktigt företag inom takmålning så finns det de firmor som ger otroligt låga löner till sina anställda. Det är upp till var och en som anlitar takmålning att man inte väljer det billigaste utan att man betalar för att de som vill göra rätt för sig får stanna kvar på marknaden.

Det går inte att konkurrera med priserna
När man ska anlita någon till att utföra takmålning så är det bra om man kollar upp vilka anställda som företaget har. Är de försäkrade och har det bra arbetsvillkor? Det är många firmor som tar in arbetar från utlandet som inte har särskilt gott ställt och lockas av lönerna som i detta landet är extremt undermåliga.

Om dessa människor sedan ska leva på dessa löner här i Sverige så kommer det bli otroligt svårt för dom och det är som medmänniska och medborgare viktigt att de som arbetar här i Sverige inte arbetar för slaviska löner som många av dessa företag som erbjuder takmålning gör.

De flesta seriösa företag inom takmålning vill erbjuda sina kunder kollektivavtal för takläggare stockholm som https://xn--taklggarestockholmsln-81bq.se/ men det är inte alltid lätt då det finns firmor som knappts tar något betalt för sina tjänster. Då måste de seriösa företagen konkurrera med dom priserna och det gör att vinsten blir låg i jämförelse med vad den egentligen hade kunnat vara om människor bojkottar de oseriösa företagen.

Inom takmålning så finns det många säkerhetsföreskrifter att följa då man jobbar med detta yrke som det ändå finns en hel del risker inom. Om det är ett oseriöst företag så kommer dom förmodligen inte att följa dessa föreskrifter inom takmålning och de anställda kommer vara utsatta för fara i arbetet.

Det dom kommer vara utsatta för bland annat väta, om det är blött på taket så kan mossan och algerna på taket vara väldigt hala och det är en stor risk att halka och falla ner för taket i dessa fall då man utför en takmålning.

En annan risk arbetarna kommer vara utsatta för när dom utför en takmålning är att företaget kanske inte brytt sig om att ha ordentliga säkerhetslinor och utrustning som krävs för att kunna utföra en takmålning säkert. Det är upp till dig att bedöma om du tror att företaget följer de riktlinjer man ska ha då man har anställda inom takmålning och om du tror att det är något lurt med företaget så var försiktig innan du skriver på avtalet er emellan.