Varför jag tycker att du skall skaffa tegeltak

Är det dags att lägga nytt tak? I så fall tycker jag att du skall välja tegel och jag kommer att förklara varför i den här artikeln. Jag heter Tommy Karlsson och har arbetat som takläggare i 20 år och idag är jag specialist på tegeltak. Jag har alltid älskat hur tegel ser ut och känns, känslan ett tegeltak ger ett hus är oslagbar i mina ögon. Visst är betong hållbart, men inte alls lika snyggt – dessutom är det inte många hus-stommar som klarar av trycket från ett betongtak.

Relativt låg vikt och väldigt hållbart

Tegel har lägre vikt än betong vilket gör att de flesta hus klarar av att bära upp ett tegeltak. Så länge taket har en lutning om mer än 15 grader kan man lägga tegeltak för takläggare skåne och helsingborg. Vid plattare hustak är det bättre med plåt eller papp eftersom avrinningen från tegeltak i lägre vinkel inte är lika effektiv.

Snyggt och stilfullt

Det är inte vara färgen, det är hela känslan. Man kan nästan känna lukten av ett tegeltak. Det är så klassiskt och stilfullt. Det är den största anledningen till att jag tycker att tegeltak är det mest självklara valet. Jag vet att det finns andra takläggare som delar min passion för tegel. Det finns även dem som inte alls delar den utan är mer passionerade över exempelvis plåttak.

Blir billigt i längden

Visst, tegel är det dyraste taket när det kommer till kritan och man skall betala. Det man får komma ihåg då är att teglet håller i regel dubbelt så länge som exempelvis papp eller plåt, vars kostnad är betydligt lägre än teglets. Slår man ut priset på livslängden så blir de flesta tak ungefär lika dyra. Förutom betong som är relativt billigt och håller väldigt länge. Betong är det mest hållbara taket som finns på marknaden idag för takläggare lund som kan takläggeri. Den enda praktiska anledningen till att inte välja betong över tegel är dess vikt. Inte alla tak klarar av vikten av betongpannor. Det är något man får kolla med sin takläggare innan man börjar lägga betongtak för takläggare lund som kan sin sak. Det kan vara så att husets stomme behöver förstärkas för att hålla upp betongpannor.

Bor du i Sverige skall du ha tegeltak

Det är klassiskt svenskt att ha tegeltak på huset och det passar bra i vår svenska natur. Dessutom är det bra att ha ett slitstarkt tak i ett sådant hårt klimat med växlande temperaturer och nederbörd.