6 tips för att fräscha upp i hemmet med målarfärg och pensel!

Ibland känner man att ett rum behövs fräschas upp men man kanske inte direkt har råd att renovera varje gång en sådan känsla uppstår. Däremot har man ofta råd att åka till färgaffären och köpa en burk färg och en pensel. För små målarjobb behöver man inte anlita en professionell målare, ibland inte för stora heller beroende på hur hög kvalitet man behöver ha på resultatet.

1.     Måla om väggarna och taket

Det mest självklara när det kommer till att fräscha upp ett rum med pensel och färg är att måla om väggarna och taket. Att måla taket är kanske inte lika attraktivt som väggarna eftersom man tänker sig att det inte gör så stor skillnad. Taket gör dock större skillnad än vad man kan tro och det kan faktiskt räcka att fräscha upp takfärgen, fråga en målare bara. Är man ute efter att fixa till en ny stil i rummet med målarenstockholm.nu är det dock bästa att måla väggarna eftersom man har lite större svängrum i färgvalet där.

2.     Måla om golvet i köket!

Om du har ett schysst trägolv, som inte är parkett så kan du alltid måla om det i en mysig färg. Det är vanligt att ha vitt eller ljusgrått golv i köket men det finns alla möjliga kulörer att välja mellan. Har man mycket vitt i övrigt kan det vara kul med en färgklick på golvet! Har man laminatgolv går det också bra att måla om! Var då noga med att tvätta och rugga upp laminatet ordentligt innan du börjar måla!

3.     Måla om möbler!

Ett bra, billigt och miljövänligt sätt att få nytt liv i gamla saker är att måla om dem. Man kan göra det elegant eller kreativt. Galet eller bara fint. Allt beror på vilken känsla man vill att föremålet skall utstråla när man ändå betalt för bra målare stockholm. Ofta kan man få ny kärlek till en gammal möbel när den byter färg. Detta är absolut inget man behöver en målare till utan går lätt att göra på egen hand.

4.     Måla om badrumsgolvet

Ja det går faktiskt, fast färgen sitter inte särskilt länge. Detta gäller alltså om man har plastmatta i badrummet och inte om man har klinkers! Har man en plastmatta som behövs fräschas upp är det bara att tvätta den ordentligt, rugga upp med sandpapper och sedan måla med våtrumsfärg.

5.     Måla om köksluckorna

Ett under-använt sätt att fräscha upp ett kök är att bara måla köksluckorna. Man kan göra det på egen hand utan målare så det blir inte särskilt dyrt. Ofta kan ett kök kännas nytt och fräscht när luckorna får ny färg och man kan vänta flera år till med att renovera eller köpa nya skåp. Det är enklast att plocka av alla köksluckor och måla dem fria. Målar man dem på plats kan det hända att man spiller färg på diskbänken och det blir svårare att täcka hela luckorna.

6.     Gör en fondvägg

Om ett rum känns nästan bra så kanske en fondvägg är pricken över i:et. Fondväggar är enkla att skapa. Man kan antingen måla en hel vägg i ett rum i en annan komplement-färg eller så väljer man att måla en del av en vägg i en komplement-färg. Detta är faktiskt något som en målare gör bäst eftersom färgvalet är mycket viktigt. Färgerna måste passa ihop och det kan vara svårt att föreställa sig hur det kommer bli utan mycket erfarenhet och expertis. Visst kan man fråga i färgaffären men målare är oftare duktigare på just sådana här saker.